eng | ita  
 
     
eng | ita
The building, a tower which holds the new offices, is positioned tangentially to the historic building Bundeshaus and a safe distance from the historic buildings Wasserwerk Punpenhause . It is designed as a lighthouse tower communication able to express itself as a new singular element. A tower at the same time able to aggregate and represent the new UN campus. The idea is to configure an ethereal building, a glass tower of 114 meters height , which is opposed to the materiality of the surrounding buildings and which regenerates the context and configure itself as third tower by the river. The rhythm of solids and voids of the glass facade , punctuated by alternating rows of photovoltaic cells , readjust the at the scale of the surrounding buildings and at the same time reconfiguring the landmark of the city. Its location, its orientation, its shape and its height are designed to safeguard the relationship between the historical style of the individual buildings and the park. A paved plaza defines a new area, able to connect the system of historic buildings Wasserwerk Punpenhause and at the same time pushing the edge of the campus until the water reducing the gap between the river and the building.


 
info projects activities