eng | ita  
 
     
eng | ita
The project aims to requalify the existing building and revalue with modern architectural system which usually is underestimated: the prefabricated system. A building construction which was born by an industrial process, now “humanized” and combined to the construction tradition. This way matches the procedure of prefabrication with the tradition using the wood formwork, marking wood veins on the consolidated concrete. The choice of making inserts imitating the stamp of a wood board filtering through the concrete blanket like superimposed layers, becomes the connotative theme of the building. The lengthened windows draws attention to the vertical trend of the façade, getting in touch with the chromatic choice, linked to the typical colors of the gymnasium and to the surrounding nature. Inside the building is basic and multifunctional. The project aims to create an efficient public facility that should be positive for the new AND for the preexisting surroundings.

fotografia
Marcello Coiana

 
info projects activities