eng | ita  
 
     
eng | ita
The operation is the result of a contest held by RFI for the requalification of abandoned small stations. The background are the suburbs of the city of Cagliari. The subject is a small pink prefabricated building and a metallic structured shelter, set in the typical scenery: the road, the rail, a landscape occasionally disturbed by the slow transit of the passenger's train car. The station is like a paper sheet, one surface, filling the space and, at the same time, leaving space. The recovery go through a "sense evolution" that respond to the logic of the construction of the new contemporary humanized scenery. The station become a superimposition. In the same shape and in the same volume is added a further layer of meaning, a further space, even if the surface stay one. Levels hide to emerge again later. The Symbols of communication, the informative panel, have became new sense levels to overlap to the existing space. The small budget available (€ 7.000 of works) became therefore one of the elements of formal construction of the project.

fotografia
pierluigi dessì

 
info projects activities